Il Monitore Milanese

Moderators: Nicolai Bang Foss, Mikkel Hecht Hansen

User avatar
Nicolai Bang Foss
Posts: 1166
Joined: Sun 30 May, 2004 22:27

Re: Il Monitore Milanese

Post by Nicolai Bang Foss » Sat 09 Sep, 2017 13:37

Det forlyder at vore frihedselskende franske tropper d 11 april har knust fjenden ved slaget om Cavalcaselle. Den navnkundige Vukassovich havde marcheret sit korps fra alperne mod syd for at forsøge at trampe revolutionen under monarkiet støvlehæl. Dette skulle dog ikke være, da den alletednærværende øverstkommanderende for den italienske hær general Moreau, frihedens forsvarer, ilede Peschiera til undsætning. I en operation der var Bonaparte værdig opnåede han en central position, hvorfra han efter at have knust Kaim ved Villafranca og taget flere tusinde fanger, kunne ile nordpå og kaste Vukassovich tilbage i alperne. De fransk-italienske styrker støttet af brave polske legionære faldt som en tordenstorm over Vukassovich´s styrker der indeholdte adskillige franske kontrarevolutionære der kæmpede mod deres fædreland. Vukassovish holdt kun i kort tid og måtte blæse retræte for at gemme sig i bjergene. Det var et storslået øjeblik da Moreau kunne omfavne Seruirer der havde holdt Peschiera mod overmagten gennem mange dage. De kontrarevolutionære styrker der prøvede at undsætte Vukassovich måtte se sig slået og kunne modtage de franske kanonkugler fra fæstningerne på Mincio uden at kunne røre vor brave helte.

Image

User avatar
Nicolai Bang Foss
Posts: 1166
Joined: Sun 30 May, 2004 22:27

Re: Il Monitore Milanese

Post by Nicolai Bang Foss » Sat 09 Sep, 2017 13:41

Mna aner hvorledes nederlaget sitrrer fjenden i øjnene, og den salte smag af tårer står på deres tunger. De må nu hverve udsikrimineret blandt den italienske befolkning, der selvfølgeligt vil spytte hånligt af deres deres infantile ouverturer. Nedenstående er som vanligt fra smædeskriftet "Il royale de Padua"

"Borgere og brødre i den fælles sag mod de invaderende fjender, hjælp os med at hjælpe jer selv. Så jeres hjem ikke igen skal plyndres af de franske horder og jeres fri vilje undertrykkes af den franske støvle.
Alle som melder sig til opstillede regimenter i Padua, Verona, Venedig, vil få 1 sølvdukat ud over den almindelig takst + 1 gulddukat hvis det er med egen hest.
Brødre i vil så deltage i vores fælles sejre mod den plyndrende horde af franske plebejere.
FML Melas."


Image

User avatar
Nicolai Bang Foss
Posts: 1166
Joined: Sun 30 May, 2004 22:27

Re: Il Monitore Milanese

Post by Nicolai Bang Foss » Wed 20 Dec, 2017 14:40

Redaktionen viderebringer følgende opsnappet fra den ultrareaktionære pamplet "Il royale de Padua"

"Til behagelig korrektion, kommer FML Feltmarschalleutnant Hohenzollern med følgende udtalelser omkring det franske ”sejr” den 11 april ved Cavalcaselle.

Vor travle herre i kejserens tjeneste, rapporterer igen til deres udsendte skribent Vintjenesto del Nocheinmallski om de løbende kampe den 11 april, med streg under løbende kampe, hvor de Østrigske og Russiske enheder måtte se sig slået i hurtigløb, hvilket også har foranlediget at deres enheder fremover vil blive sat i skarp træning, så 5000 meter spurt for bataljoner vil blive fremmet for at de kan indhente Franske enheder der sejrrigt trækker sig tilbage bag eksempelvis Mincio floden. Det forventes at løbetræningen vil bedre sandsynligheden for at de franske styrker kan bringes til rigtige kampe.

Slaget ved Cavalcaselle den 11 april, ligner til forveksling slaget fra den 10 april hvor de franske styrker kom, så sig omkring og løb deres vej, faktisk så hurtigt at de Russiske styrker end ikke i ilmarch kunne følge med.

Vore tropper har nu kastet alle Franske styrker tilbage bag Mincio og har således sejret over de Franske plebejere og deres plyndrende horder, som i en række ynkelige forsøg søgte at erobre vort hjemland ved deres nedrige angreb mod Verona og omegn.

Vi hædrer Vukassovich, Kaim etc. etc. etc. for deres store mod og handlekraft i at kaste fjenden tilbage i vild forvirring."

Image

User avatar
Nicolai Bang Foss
Posts: 1166
Joined: Sun 30 May, 2004 22:27

Re: Il Monitore Milanese

Post by Nicolai Bang Foss » Wed 20 Dec, 2017 14:46

Officerer fra 15. Hussards og 99. Demi-Brigade i simpelt værtshusslagsmål!

De glorværdige revolutionære legionaer har desværre i enkelte tilfælde udvist en opførsel der ikke er revolutionens sønner værdig. Den 14. april røg officerer fra 15. Hussards, Hatrys division og officerer fra 99. Demi-Brigade, Greniers division i totterne på hinanden, i det der kun kan betegnes som et simpelt værthusslagsmål. Den uværdige opførsel, der villle skamme enhver østrigsk adelssøn, fandt sted i Olfino, nær Monte Borghetto, hvor officerernes respektive divisioner er opmarcheret. Officererne, formodentlig uden hensyn til deres mandskabs velfærd, havde i vanlig fransk stil indfundet sig på nærmeste beværtning, da en polsk soldat fra Victors division, der ligger ved Borghetto, ankom. Den polske soldat, blind af vodka, betragtede de ebrierede officerer og bemærkede, at han altid havde fundet, at Hatrys husarer var de kønneste af alle piger. Løjtnant Loison fra 15. Hussards reagerede prompte og kastede en flaske spumante efter polakken, der dog nåede at dukke sig, således at flasken ramte en sous-officier fra 99. Demi-Brigade. Herefter imploderede beværtningen i et orgie af vold og druk, måske ikke ulig den forudsigelige skæbne, der afventer selve republikken. Moreau måtte den 15. april personligt møde op og betale for de omfattende skader på beværtningen og de omkringliggende bygninger, og han garanterede, at divisionerne ville være væk fra byen senest den 16. Rygtet vil vide, at erstatningen også indeholdt udgifter til reetablering af en kvies ære.

Image

User avatar
Nicolai Bang Foss
Posts: 1166
Joined: Sun 30 May, 2004 22:27

Re: Il Monitore Milanese

Post by Nicolai Bang Foss » Sat 24 Mar, 2018 16:56

Det svirrer med rygter sydfra, og lyden af revolutionens sejr buldrer som et tordenskrald af tarmvind fra gudinden Victorias baller. Et troværdigt øjenvidne fra Napoli har sendt et brev til slægtninge i Milano, der indeholder en dugfrisk beskrivelse af de dramatiske begivenheder i det sydlige Italien.
Det forlyder, at en styrke på 15.000 revolutionære den 18. april har knækket og knust en klar talmæssigt overlegen styrke af udenlandske royalister ved Andria, ca. 50 km vest for Bari. Flere tropper er på vej fra Napoli, og de revolutionære styrker på hælen af Cæsars land tæller snart 30.000 mand. Der er 15.000 franske soldater i Napoli – de nyder livet, følger unge piger til markedet mens de tysser og trøster fortvivlede royalistiske præster og kvindfolk. Pålidelige lokale fortæller desuden, at den franske sjælesørger MacDonald personligt er ankommet til byen for at tilbyde alle royalister en mur de kan stå op af.
Rygtet i Napoli er siger desuden, at de uhumske horders Primo Asino - Zaren - har lavet en svigefuld aftale med engelskmanden og Kejser Franz. Hvis russiske horder landsættes i Syditalien, er det ikke for at opfylde royalistiske drømme om Ferdinand IV’s genindsættelse, men derimod for at Sicilien og Kongeriget Napoli skal gen-indlemmet i det tysk-romerske rige med Kejser Franz som konge og tyran. Og vi ved jo alle at han er opvokset i Toscana… og derfor vil fremme sine norditalienske præferencer og afvigende opførsel…
Flere har dog personligt hørt General MacDonald tale til folk på gaden og mindet dem om ”at en mands stolteste time - og den største opfyldelse af alt, hvad han holder kært - er det øjeblik, hvor han har kæmpet med hjertet for en god sag og ligger udmattet men sejrende på slagmarken.
Din altid - Travolgente Molto Don Verità

Image

User avatar
Nicolai Bang Foss
Posts: 1166
Joined: Sun 30 May, 2004 22:27

Re: Il Monitore Milanese

Post by Nicolai Bang Foss » Sat 24 Mar, 2018 17:01

Så er "Il royale de Padua" igen igang med at udbrede dets vederstyggelige usandheder. For at llustrere graden af misinformation bringer vi følgende uddrag.

"Man tror det næsten ikke, men igen er de Østrigske våben i front. Vor travle herre FML Melas generalissimo in subjugato Suvarovi - ud i kejserens tjeneste, rapporterer igen til deres udsendte skribent Vintjenesto del Nocheinmallski om de løbende fremskridt som der gøres ved overskridelse af floden Mincio. Der meldes om erobring af Pescheira, nedkæmpelse af en Fransk flåde afdeling, hvor der blev taget priser og mange fanger, og ikke mindst oprettelsen af den Piedmontetiske Legion.
Til stor forundring og behagelig information kunne den Piedmontetiske Legion, støttet af få maritime kræfter erobre Pescheira uden tab, ved et overraskelses angreb tidlig morgen den 19. april. Stor var jublen i Pescheira og omegn da deres egne igen kunne ånde lettet op efter det franske åg. Der blev også denne dag erobret franske kanonbåde, faktisk så mange at den franske flåde på Gardasøen er en saga blot. En del af deres besætninger blev taget til fange, mens resten flygtede til stor glæde for vores sag.

Den Piedmontetiske Legion har nu overskredet Mincio og er på vej fremad mod vest for at erobre deres næste mål Milano, med opland. Deres chef GM Comté de Castelnuovo siger at man sagtens kan have tillid til den Piemontesiske Legion, der med sin erfaring og størrelse kombinerer alle våbenarter, inkluderet flere tidligere franske 8 pundige batterier fra slaget den 11. april, under deres fremmarch.

Vi hædrer Vukassovich, Castelnuovo etc. etc. for deres udsøgte taktiske indsigt og store mod ved at kaste fjenden tilbage mod Milano i vild forvirring."

Deres udsendte kan bekræfte at dette er fordrukkent vås, da han netop har intaget en fortrinlig sorbet på torvet i Peschiera omgivet af frihedselskende revolutionære, der plantede frihedstræer i byens haver.

User avatar
Nicolai Bang Foss
Posts: 1166
Joined: Sun 30 May, 2004 22:27

Re: Il Monitore Milanese

Post by Nicolai Bang Foss » Fri 28 Sep, 2018 17:56

Bataille de Gazzuolo et Marcaria

Vort tidsskrift har i dag modtaget depeche fra vores rapporteur, der følger kampene på Po-sletten på allernærmeste hold. I disse dage følger han selveste hovedkvarteret for republikkens yndling, monarkiernes skræk, General Moreau, general en chef de l’Armee d’Italie, chef for de franske styrker i Italien, og dette er hans reportage, der nåede vor ydmyge redaktion sent i går.

Citoyens! Den 26. april har vore styrker endnu engang overrasket og besejret de østrigske og russiske styrker fra l’ancien regime, i et slag, i hvilket republikkens sønner udviste et heltemod hvis lige end ikke græske eller romerske guder kunne have orkestreret. Navne som Ajax, Hector og Achilles vil blegne når fremtidige generationer taler om Montrichard, Serurier og Victor.

Velvidende at det russiske korps med den aldrende Suvorov i såidsen igen havde krydset nord for Po og var på vej mod vest, med den enfoldige hovedløshed der karakteriserer de russiske trælle, valgte Moreau med lynets hast at kaste næsten fire divisioner ind i fjendens flanke langs Oglio floden, fra Marcaria i nord til Po i syd.

Tidligt om morgenen den 26. april angreb Moreau de spredte og sligt forberedte østrigere ved Gazzuolo og Cessole i et angreb over Oglio floden, der i udførelse og dristighedvar alt det republikken kan forvente af en søn af Mars. Som forudset af Moreau i dagsbefalingen fra den 25. april, ilede både Suvorov og Melas med alle tilgængelige styrker til den sydlige del af kamppladsen for at undsætte deres panikslagne linjer. Ved Gazzuolo angreb, og knuste, to af Victors tre brigader Vukassovichs stakkels tropper, der for anden gang, i lige så mange slag, måtte se sig overmandet. Victors tropper var dog ikke tilfredse hermed, men fortsætte deres nådesløse angreb, og flåede både det tunge østrigske kavaleri i stykker med deres musketild og reducerede en angribende østrigsk grenaderbrigade til en bataljon af invaliderede. Quelle gloire! Victor angreb som en løve, men ved kampenes afslutning demonstrerede Victor, at han også besidder rævens snuhed, da han med behændighed formåede at genoptage sikre stillinger på vestsiden af Oglio med divisionen intakt, overfor tre lamslåede østrigske divisioner støttet af tungt kavaleri.

Længere mod syd, ved Cessole, fik Serurier og Montrichard, med deres karakteristiske vovemod, élan og snilde, knust den russiske avantgarde, reduceret Debussy’s engang så højt besungne kavaleri til et æseltræn og marcheret det russiske korps til komplet udmattelse, før de begge, med en orden der sædvanligvis kun kan genkendes fra paradepladsen ved Tuilerierne, genoptog deres positioner vest for Oglio.

Længere mod nord, ved Marcaria, lokkede Lecourbes brigade perfide Albions tyske trælle over Oglio, hvor de hovmodigt angreb Lecourbe linjer i forventning om en let sejr. Lecourbe gav kalkuleret efter for det østrigske pres, inden han nord San Martino lukkede fælden og modangreb sammen med en brigade fra Victors division den vildfarne østrigske division, der med høje tab og i komplet uorden flygtede tilbage over broen. Ved et uvant klarsyn lykkedes det en østrigsk officer at sprænge broen med hovedparten af de flygtende østrigere i sikkerhed på nordsiden af Oglio, og det stod klart for øjenvidner til slagtebænken, at kun denne snarrådighed reddede de sidste østrigere fra komplet udslettelse – og den østrigsk-russiske hær fra udflankering.

Deres udsendte rapporteur bevægede sig tidlig morgen den 27. rundt blandt Moreaus tropper, der strålede af stolthed og i adskillige tilfælde blev set trygle deres officerer om endnu engang at blive sluppet løs mod fjenden. Moreaus vilde hunde, kalder de sig, disse de fineste af republikkens sønner.

Hvad bliver det næste træk? Hvor vil kampene nu gå hen? Vil Moreau igen angribe de demoraliserede slaver af kejsere ved Mantua. Vil han falde tilbage mod depoterne i Milano? Vil han fortsætte sine angreb ved Ostiglia? Og hvad med MacDonald, le grand fournisseur, hvor er han? Vil hans hær angribe Padua? Ferrara? Fremtiden vil bringe klarhed. Men når man ser, med hvilken effekt mindre end 25.000 franskmænd kan udmanøvrere og udkæmpe 60.000 østrigske og russiske styrker, virker det ikke usandsynligt, at Venedig er en del af koalitionen af frie republikker inden efteråret. Vive la France!

Image

User avatar
Nicolai Bang Foss
Posts: 1166
Joined: Sun 30 May, 2004 22:27

Re: Il Monitore Milanese

Post by Nicolai Bang Foss » Thu 06 Dec, 2018 08:24

Vi har denne morgen modtaget depeche fra vor rapporteur, der befinder sig med Republikkens bannerfører, monarkiernes skræk, Jean Victor Marie Moreau, søn af Ares og Afrodite, elsket af Artemis og Athena, beundret og savnet af Elysiums helte.

‘Republikkens sejre ved Ogliofloden i april efterlod trællehærene fra stepperne og de mørke bjerge på Balkan lamslåede og splittede, og General Moreau, folkets beskytter og uretfærdighedens banemand, udnyttede behændigt denne kamppause til at sende sine tropper på et velfortjent hvil i appeninernes svalende skygge. Den 1. maj beordrede Moreau dog tropperne tilbage i geledderne, og Deres rapporteur observerede, hvordan tropper fra Rigoberts division, anført af Moreau selv, igen var hårdt i arbejde omkring Stradella, hvor de udbyggede redoubter, for det usandsynlige tilfælde, at fjendens tropper skulle nå så dybt ind i Republikkens territorie. Der overhørtes nogen brok i rækkerne over, at Republikkens vilde hunde var sat til at grave grøfter i stedet for at jage forskræmte sønner af den østrigske adel gennem Po-dalen, men Moreau forklarede tålmodigt tropperne, hvorledes sejr i kamp formes og forberedes gennem hårdt arbejde, og at ægte sønner af Republikken lægger samme energi i det hårde fysiske arbejde som i den ærefulde kamp. Der findes således ikke dage kun til arbejde eller dage kun til kamp. Moreau, gallernes lys, proklamerede herefter, overvældet af egen visdom, at denne dag, den 1. maj, herfra skal markeres som mindedag for dette klarsyn; Moreaus ‘Arbejde-er-kampdag’.
Image

Post Reply